Wij hebben sinds 1982 Welshjes. In dat jaar kochten wij onze eerste en oudste reu uit de Slekkerhout-kennel onder in Limburg. Door deze hond genaamd "Barco van 't Slekkerhout" zijn wij aan het ras verslingerd geraakt. Na een bezoekje aan de fokker en eigenaar van zijn vader, werden wij enthousiast gemaakt een keer te gaan showen. Onze eerste show met hem was in Arnhem en daar behaalde deze toen nog jonge vent direct het reservekampioenschap. Dit was het begin van de “koorts”. Naast het feit dat hij dus mooi was (hij werd later Nederlands-, Luxemburgs- en Wereldkampioen), had hij ook een heerlijk karakter en was uitermate gehoorzaam. Al heel snel waren fokkers in hem geïnteresseerd en hij heeft dan ook vele malen de dames mogen behagen en is vader en grootvader van zeer veel nakomelingen in binnen- en buitenland. Op ruim 14-jarige leeftijd hebben wij hem helaas moeten laten inslapen maar vergeten zullen wij hem natuurlijk nooit. Door alle kennelbezoeken aan Barco’s nageslacht werden wij zelf steeds enthousiaster en gemotiveerder om te gaan fokken. Wij besloten na jaren showen, verenigingswerkzaamheden (redactie en bestuur), opgedane ervaring, het volgen van de AKK cursus (tegenwoordig KK1 en KK2) en heel veel bezoeken aan diverse fokkers in het moederland, onze kennel te starten in 1990 en te stoelen op Engelse lijnen, hoofdzakelijk Dalati en Wainfelin. Met de komst van onze stamteef Kamp. Wainfelin Miss Money Penny en haar zusje Wainfelin Bonnie Charlotte en bruidegom Dalati Sinsir is hiertoe de aanzet gegeven. Met hun dochters en latere importen is geprobeerd het door ons gewenste type vast te houden. Dit heeft met succes geresulteerd in een behoorlijk aantal kampioenen in binnen- en buitenland. Berkenstein-pups vonden al hun weg naar Amerika, België, Duitsland, Frankrijk, Polen, Tsjechië, Denemarken en Zweden en ook in Nederland zijn een paar kennels gestart met een Berkenstein-teefje!
Berkenstein
Wij zijn Jan en Monique Huis in ’t Veld en wij wonen op de Veluwe in Epe in een verbouwd boerderijtje waar de honden alle ruimte hebben.
copyright: van Berkenstein
Naast het showen en fokken van Welsh Springer Spaniels hadden wij ook paarden; hoofdzakelijk de hobby van Jan die ze ook berijdt en meedeed aan wedstrijden. Momenteel is er nog één zelfgefokte ruin op onze boerderij waar nog recreatief mee wordt gereden.
Berkenstein
Welsh Springer Spaniels